e-mail:naxosaeroclub@gmail.com τηλέφωνα: 6974394593, 2285029269

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

KAVALA FLY- IN and AIR SHOW 3-5 June 2011


Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το αεροπορικό event της χρονιάς!!
Η αερολέσχη Νάξου όπως πάντα σχεδιάζει να δώσει το παρόν με το Sting.
Περισσότερα: http://www.kavalafly-in.com/

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011Αλληλογραφία Δήμου Νάξου και Μικρών κυκλάδων με Olympic Air για παραπάνω δρομολόγια εν όψει καλοκαιριού

Αναδημοσίευση από εφημερίδα Κυκλαδική




ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ…

…ΕΧΕΙ εδώ και περίπου δύο μήνες με ακτοπλοϊκές εταιρείες, αλλά και με την αεροπορική της OLYMPIC AIR, ο αντιδήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός. Στόχος του, δεν είναι άλλος από τον γνωστό: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ εν όψει καλοκαιριού.
Η OLYMPIC AIR, στην απαντητική της επιστολή, μεταξύ άλλων σημειώνει: «…η ευελιξία µας για αλλαγές προγράμματος στις άγονες γραµµές είναι περιορισµένη και σίγουρα µικρότερη από την αντίστοιχη στις υπόλοιπες εµπορικές γραµµές τού δικτύου όπου µπορεί να επιχειρούν όλοι οι τύποι των αεροσκαφών µας…”.

Η στήλη, «φωτογραφίζει» σήμερα την αλληλογραφία Λιανού- OLYMPIC AIR…:

Δ. Λιανός,

Νάξος, 30 Μαρτίου 2011

«Θέμα : Δροµολόγηση επιπλέον πτήσεων για το νησί της Νάξου.

Καθώς από τον Απρίλιο ουσιαστικά ξεκινάει η τουριστική περίοδος για τη Νάξο, οι µετακινήσεις των επισκεπτών του νησιού µας είναι ιδιαίτερα αυξηµένες και ήδη παρατηρείται µεγάλη κίνηση στις κρατήσεις αεροπορικών θέσεων. Προκειµένου λοιπόν να εξυπηρετηθούν τόσο οι τουρίστες που χρησιµοποιούν την Λθήνα ως ενδιάµεσο σταθµό για να φτάσουν στη Νάξο όσο και οι µετακινήσεις των µόνιµων κατοίκων του νησιού από και προς την Λθήνα ζητούµε να δροµολογήσετε επιπλέον πτήσεις για την περίοδο Μάιο έως Οκτώβριο 2011.

'Ηδη τα προηγούµενα έτη όπως και φέτος παρατηρείται ότι για την παραπάνω περίοδο είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν διαθέσιµες θέσεις για τις αεροπορικές µετακινήσεις των επισκεπτών της Νάξου. Θέλοντας λοιπόν να προσφέρουµε καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών στους επισκέπτες του νησιού µας όσον αφορά τον τοµέα των µετακινήσεων είναι πολύ σηµαντικό να υπάρχουν περισσότερες πτήσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών.

Σας ευχαριστούµε για την µέχρι τώρα προσφορά σας και ευελπιστούµε ότι θα δείτε την παραπάνω πρόταση θετικά».

OLYMPIC AIR,

Αθήνα, 13 Απριλίου 2011

Αξιότιµε κύριε Αντιδήµαρχε,

«Θέµα: Δροµολόγηση επιπλέον πτήσεων για το νησί της Νάξου, σχετ. επιστoλή σας µε αρ. πρωτ.: 3267/30-03-2011

Σας ευχαριστούµε για την επικοινωνία σας σχετικά µε το καλοκαιρινό µας πρόγραµµα πτήσεων από Αθήνα προς Νάξο και για τις απόψεις που καταθέσατε. Είναι πάγια τακτική της Olympic Αir να δίνει τη δέουσα σηµασία σε τέτοιες πρωτοβουλίες και όπου δύναται να προβαίνει στις ενέργειες εκείνες που αποσκοπούν στη τουριστική, αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη των ελληνικών προορισµών.

Θα πρέπει ωστόσο να λάβετε υπόψη σας ότι οι πτήσεις στις άγονες γραµµές εκτελούνται σύµφωνα µε τα προκαθορισµένα χαρακτηριστικά του διαγωνισµού άγονων γραµµών και το πρόγραµµά τους πρέπει να εξεταστεί παράλληλα µε τις ανάγκες και των άλλων άγονων γραµµών που έχουµε αναλάβει. Κατανοείτε προφανώς ότι λόγω του περιορισµένου αριθµού αεροσκαφών που έχουν την δυνατότητα να εκτελέσουν τις εν λόγω πτήσεις, προτεραιότητα µας πρέπει να είναι η αυστηρή τήρηση των πτητικού προγράµµατος που έχουµε αναλάβει. Στο πλαίσιο αυτό, η ευελιξία µας για αλλαγές προγράµµατος στις άγονες γραµµές είναι περιορισµένη και σίγουρα µικρότερη από την αντίστοιχη στις υπόλοιπες εµπορικές γραµµές του δικτύου όπου µπορεί να επιχειρούν όλοι οι τύποι των αεροσκαφών µας.

Θέλουµε παρόλα αυτά να σας διαβεβαιώσουµε ότι αν και τη παρούσα χρονική περίοδο η οποιαδήποτε τροποποίηση δροµολογίων στη γραµµή Αθήνα-Νάξο- Αθήνα δεν είναι εφικτή, θα συνεχίσουµε να αξιολογούµε την κατάσταση µε σκοπό τη κατά το δυνατό βελτιστοποίησή της».

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Έκτακτη προσγείωση AIR BUS 380 στο Ελ. Βενιζέλος

Έκτακτη προσγείωση πραγματοποίησε σήμερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αεροσκάφος της EMIRATE τύπου AIR BUS 380, λόγω ιατρικού περιστατικού.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό αεροσκάφος και για πρώτη φορά το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ δέχτηκε τέτοιου τύπου αεροσκάφος καθώς διαθέτει την σχετική πιστοποίηση.
Δείτε το σχετικό video.




Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μεταφορά Απεργιακών κινητοποιήσεων της Ο.Σ.Υ.Π.Α.

Αριθμ. Πρωτ. :187

Αθήνα 12/4/2011
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ
Α) παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες τα δεδουλευμένα νυκτερινά εξαιρέσιμα και αργίες,
Β) το γεγονός ότι σήμερα δεν «μπήκε» στη Τράπεζα ούτε καν ο βασικός μισθός μας, οδηγώντας εμάς και τις οικογένειες μας σε «μαύρο Πάσχα», σεβόμενοι τις άγιες μέρες που έρχονται και την ψυχολογική ανάγκη των επιβατών και του κοινωνικού συνόλου να ξεφύγει από τα απάνθρωπα και γνωστής αναποτελεσματικότητας, μέτρα της τρόϊκας,
ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ, να δώσει ένα μήνυμα αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας σε όλους αυτούς που θέλουν να κατακτήσουν για μια ακόμη φορά τη χώρα και να υποδουλώσουν το λαό της, μεταφέροντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις μετά τις εορτές ως εξής:
-Από την 27/4/11 κηρύσσουμε απεργία μέχρι το τέλος του έτους από 20:00 τοπική έως 06:00 κάθε ημέρα τις καθημερινές.
-Από την 28/4/11 κηρύσσουμε απεργία μέχρι τέλος του έτους για όλες τις αργίες
-Από την 29/4/11 κηρύσσουμε απεργία μέχρι τέλος του έτους κάθε Κυριακή.
Οι ομοιοπαθής με εμάς απλήρωτοι και με περικοπές μισθών και συντάξεων έλληνες πολίτες πιστεύουμε να κατανοήσουν, ότι η ταλαιπωρία τους δεν οφείλεται σε εμάς, αλλά σε όλους αυτούς που «έφαγαν» τα χρήματα του λαού και οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το κατάντημα.
Επίσης οι κινητοποιήσεις μας απευθύνονται στη Διοίκηση της Υπηρεσίας μας, που έκανε την πρωτοφανή στα χρονικά κίνηση να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά ενός εξωδίκου, που δεν κήρυσσε απεργία αλλά απλά δήλωνε πρόθεση κινητοποιήσεων. Εάν η καταδίκη της πρόθεσης δεν αποτελεί άκρατο φασισμό και παράβαση κάθε έννοιας δικαιοσύνης δεν γνωρίζουμε τι άλλο μπορούμε ακόμη να περιμένουμε.
από το site της Ο.Σ.Υ.Π.Α.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

AERO Friedrichshafen 2011

Η διεθνής έκθεση Τεχνολογίας Αεροσκαφών και Κατασκευής Αερολιμένων AeroExpo 2011 ανοίγει τις πύλες της στο Friedrichshafen της Γερμανίας την Τετάρτη 13 Απριλίου.
Όσοι πιστοί προσέλθετε...

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Αίτημα της αερολέσχης και των φορέων της Νάξου "να μένει ανοιχτό το αεροδρόμιο από ανατολή έως τη δύση ηλίου" στον Υφυπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Ρήγα.


Η αερολέσχη μας σε συνεργασία με τους κεντρικούς φορείς του νησιού Ένωση Ξενοδόχων, Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο, Σύλλογος Μαζικής Εστίασης και Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νάξου κατέθεσε το πάγιο αίτημα των απανταχού αερολεσχών και παραγόντων της Γενικής Αεροπορίας στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν τα εξής όσον αφορά το αεροδρόμιο:
α) Επέκταση ήδη υπάρχοντος (μικρής κλίμακας παρεμβάσεις οι οποίες όμως θα καταστούν ικανές για να εξασφαλίσουν στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες μια αξιοπρεπής αλλά και ανταγωνιστική πρόσβαση - μετακίνηση στο νησί μας)
β) Ηλεκτρονικός εξοπλισμός για νυχτερινές πτήσεις (πιστεύουμε μετά από έρευνα ότι ο εξοπλισμός και η εγκατάσταση αυτού είναι εφικτός να πραγματοποιηθεί και μάλιστα άμεσα)
γ) Εναλλακτικός τουρισμός
    Για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα στον τομέα της γενικής αεροπορίας - ιδιωτικά αεροπλάνα (εγγεγραμμένα ιδιωτικά αεροσκάφη περισσότερα από ογδόντα χιλιάδες σε Ευρώπη, Τουρκία και Κύπρο) απαιτείται για την προσέλκυση αυτών όπως συμβαίνει στα περισσότερα μέρη του κόσμου να παραμένει τα αεροδρόμιο της Νάξου ανοικτό από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου (VFR) λαμβάνοντας υπόψη ότι στη Νάξου υφίσταται αερολέσχη με πολύ σημαντικές δραστηριότητες για την προβολή και προώθηση του νησιού μας.

Ο υφυπουργός απάντησε θετικά και μας παρέπεμψε στην οικία Δημοτική αρχή έτσι ώστε να το εκφράσει αυτή ως αίτημα επίσημα αφού έχει το δικαίωμα προς την ΥΠΑ κάτι που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών μετά από συνάντηση που θα έχουμε με το Δήμαρχο. 

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σεισμική δόνηση 6,2R στην βοριοανατολική Κρήτη πριν από λίγο


Από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΡΥΦΗ ΔΟΚΙΜΗ ΑΕΡΟ-ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ NAXIEST

Αεροπλάνο - που πιθανόν γίνει ιπτάμενο νοσοκομείο έκανε τις προηγούμενες μέρες δοκιμαστικές κρυφές πτήσεις στο αεροδρόμιο Νάξου προκειμένου να δοκιμάσει τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει την πιστοποίηση για να επιχειρεί στο Αιγαίο και όπου άλλου υπάρχει ανάγκη. Το υπουργείο υγείας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και πρόσωπα από το χώρο της αεροπορίας προέβηκε σε αυτήν την κίνηση ενδεχομένως για να δώσει λύση στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που έχουν τα νοσοκομεία της περιοχής μας. Εύλογο το ότι κράτησε το εγχείρημα σε "χαμηλούς τόνους" γιατι πρόκειται για δοκιμαστική πτήση η οποία ίσως και να μην οδηγήσει πουθενά. Το αεροσκάφος είναι τύπου BOING ATR-42-320 και προέρχεται από δωρεά της Olympic Air στο Ελληνικό κράτος. Η μετατροπή-μετασκευή του σε αερο-ασθενοφόρο μπορεί να γίνει από ειδικευμένες στο χώρο εταιρείες.


Άραγε θα μπορέσουμε ποτέ να ξεφύγουμε από τις "αιώνιες" υποσχέσεις για την υγεία και τη τη χρόνια μεταφορά ασθενών... με καϊκι στη Σύρο;


Σχόλιο: Η αερολέσχη είχε ακούσει στο παρελθόν για ένα τέτοιο project αλλά δεν έγινε πιστευτό ποτέ λόγο της αφερεγκυότητας που διέπει παρόμοιες υποσχέσεις από κρατικούς φορείς.
Να λοιπόν που το παρόν δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει της φήμες που είχαμε ακούσει..
Ελπίζουμε να δοθεί λύση στα προβλήματα που έχουν τα νησιά μας..