e-mail:naxosaeroclub@gmail.com τηλέφωνα: 6974394593, 2285029269

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αγώνες Drift στο αεροδρόμιο της Σύρου!

Το αεροδρόμιο της Σύρου θα είναι κλειστό για αύριο Σάββατο 28/5 λόγο των Πανελλήνιων αγώνων Drift με το σχετικό NOTAM:

D0142/11 - DUE TO CAR RACING AIRPORT WILL BE CLOSED. 28 MAY 00:01 2011 UNTIL 28 MAY 23:59 2011. CREATED: 24 MAY 09:26 2011

Είναι φανερή και αξιοζήλευτη η συνεργασία του αεροδρομίου σε μια εκδήλωση που φέρνει κόσμο και διαφημίζει τον τόπο τους και μάλιστα από ένα άθλημα που δεν έχει σχέση με την αεροπορία.
Μπράβο τους!

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Χανιά: Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν τα "Κόκκινα Βέλη"



Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν σήμερα τα πληρώματα του ακροβατικού αεροπορικού σμήνους της RAF...

«Red Arrows» (κόκκινα βέλη) στο πλαίσιο επίδειξης που έγινε πάνω από το ενετικό λιμάνι των Χανίων για τις εκδηλώσεις των 70 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.
Το ακροβατικό σμήνος της RAF παρουσίασε για πρώτη φορά στα Χανιά τον νέο σχηματισμό του με την ονομασία «Ανεμοστρόβιλος». Η επίδειξη των εννέα αεροσκαφών, που πετούσαν με ταχύτητες από 600 έως 700 χιλιόμετρα, διήρκεσε 24 λεπτά και καθήλωσε όσους την παρακολούθησαν. Έγινε, δε, με ακρίβεια δευτερολέπτου και μεταξύ των πληρωμάτων ήταν και γυναίκα χειρίστρια της RAF, που πετούσε με το αεροπλάνο Νο 5.
Τους θεατές εντυπωσίασαν οι σχηματισμοί «Διαμάντι», που είναι και το σήμα, το οποίο φέρουν στις φόρμες τους οι χειριστές, «Χήνα», «Ανοιχτήρι», «Σλάλομ» και «Καρουζέλ», ενώ η επίδειξη ολοκληρώθηκε με τον σχηματισμό καρδιάς, που την διαπερνάει ένα βέλος.
Τα κόκκινα βέλη είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF) και δημιουργήθηκε το 1964 από τη συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιήσει επιδείξεις σε περισσότερες από πενήντα χώρες του κόσμου, ενώ οι πιλότοι τους θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς και επιδέξιοι μαζί με τους «Blue Angels» (γαλάζιοι άγγελοι).
Από το 1966 και μετά, η Red Arrows αποτελείται από 9μελές πλήρωμα. Ο κάθε χειριστής, που επιλέγεται με πολύ αυστηρά κριτήρια, θα πρέπει να έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον έναν κύκλο αποστολών στην πρώτη γραμμή της μάχης με πολεμικό αεροπλάνο, ενός εκ των Tornado, Harrier ή Jaguar, να έχει βαθμολογηθεί με βαθμό άνω του μετρίου και να έχει περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσεις. Ακόμη δε κάποιος και αν πληροί τα κριτήρια αυτά, θα είναι δύσκολο να επιλεγεί καθώς κάθε χρόνο υπάρχουν περίπου 40 αιτήσεις. Ο πιλότος μένει στην ομάδα για τρία χρόνια. Η ομάδα δεν έχει αναπληρωματικό πιλότο και αν κάποιος δεν μπορεί να πετάξει, η επίδειξη γίνεται με οκτώ πιλότους.
Το αεροπλάνο των επιδείξεων είναι τύπου BAE Hawk. Έχει άνοιγμα φτερών 9.39 μέτρα, μήκος 11.85 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Η ταχύτητά του σε επίπεδο θαλάσσης είναι περίπου 1.000 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το μέγιστος ύψος, που μπορεί να επιχειρήσει είναι 40.000 πόδια, δηλαδή 15.900 μέτρα.
Τα κόκκινα βέλη ως τώρα έχουν κάνει περίπου 4.000 επιδείξεις σε 52 χώρες του κόσμου. Η κάθε επίδειξη έχει διάρκεια 22 λεπτά και περιλαμβάνει συνολικά 23 φιγούρες.
ΑΠΕ

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η Αερολέσχη Νάξου αποκαλύπτει!

Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Νάξου Νίκος Κουτελιέρης αποκαλύπτει το έγγραφο της εισήγησης που έκανε η τεχνική υπηρεσία προς το Δημοτικό Συμβούλιο του τέως Δήμου Νάξου με προτροπή θετικής έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου που είχε αποσταλεί από το επαρχείο Νάξου.


Σύμφωνα με πληροφορίες από πρώην δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας του πρώην δήμου Νάξου το σχετικό έγγραφο έφτασε στα χέρια του τότε δημάρχου αλλά απορρίφθηκε στο “προ-συμβούλιο” με την αιτιολογία ότι στην μελέτη δεν αναφερόταν επιμήκυνση του υπάρχοντος διαδρόμου.

Με λίγα λόγια το θέμα δεν έφθασε καν στο δημοτικό συμβούλιο. Ανάλογη αναφορά τότε είχε κάνει και η τοπική εφημερίδα “Κυκλαδική” αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Πριν λίγες μέρες οι φορείς της Νάξου αιτήθηκαν στον υφυπουργό ανάπτυξης Παναγιώτη Ρήγα όλα τα παραπάνω που περιγράφονται στην εισήγηση χωρίς να ξέρουν πως το έργο της αναβάθμισης του αερολιμένα μας ήταν σχεδόν έτοιμο και το μόνο που χρειαζόταν ήταν η θετική γνωμοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο ενώ ο τότε δήμαρχος το είχε απορρίψει χωρίς να μάθει κανένας τίποτα!

Ο πρόεδρος της αερολέσχης μας μαζί με προέδρους τουριστικών φορέων θα επισκεφθούν το δημαρχιακό μέγαρο αύριο Δευτέρα για να αναζητήσουν την τύχη αυτής της μελέτης και να ζητήσουν την επείγουσα επικαιροποίηση της αν δεν είναι ήδη αργά και χάσει το αεροδρόμιο μας αυτήν την ευκαιρία.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ανθρώπινο Τζετ Πετάει Πάνω Από Το Γκραντ Κάνυον

Αν είστε ένας άνδρας που νιώθει κάπως αποδυναμωμένος σήμερα, για ανεξήγητους λόγους, μπορεί να είναι επειδή ο Ελβετός ριψοκίνδυνος διάβολος “Jetman” Yves Rossy, ξαναχτύπησε πάλι, αυτή τη φορά πετώντας την προωθούμενη με τζετ κινητήρες, φτερωτή στολή του πάνω από το Γκράντ Κάνυον.

Η πτήση είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Παρασκευή, αλλά υπήρξε καθυστέρηση, επειδή η FAA απλά δεν είχε ιδέα πως να την πιστοποιήσει.
Ένα ελικόπτερο τον ανέβασε στα 8.000 πόδια, όπου ο “Jetman” πήδηξε έξω και πυροδότησε το πυραυλικό σύστημα πρόωσης του.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ λεπτών της πτήσης του, τρόμαξε αυτούς που παρακολουθούσαν, περνώντας πάνω από την άκρη των βράχων, μόλις 60 μέτρα πάνω από τα κεφάλια τους και πετυχαίνοντας ταχύτητες της τάξης των 305 χιλιομέτρων την ώρα.

Αφού εκτέλεσε μια σειρά ακροβατικών ελιγμών, πετώντας τρομακτικά κοντά στα τοιχώματα του φαραγγιού, έσβησε τους κινητήρες, άνοιξε το αλεξίπτωτό του και προσγειώθηκε μόλις μερικά μέτρα μακριά από το στόχο του, στο βάθος του φαραγγιού.
Κανονικά, θα έβρισκα μια χαζή δικαιολογία, όπως το ότι είμαι αρκετά μεγάλος σε ηλικία για να δοκιμάσω κάτι τέτοιο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο ίδιος ο Rossy είναι 51 χρονών.



chromebook.gr

Το τρενο - αεροπλάνο που έφτιαξαν οι Γιαπωνέζοι

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ιάπωνες μηχανικοί, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα"τρένο" που μπορεί να πετά στον αέρα!

Όχι, δεν είναι σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά το νέο, "τρελό" δημιούργημα των Γιαπωνέζων οι οποίο έφτιαξαν ένα τρένο με φτερά και έλικες, το οποίο μπορεί να πετά κατά μήκος μιας γραμμής!
Το τρένο δεν αγγίζει το έδαφος γεγονός που του επιτρέπει να τρέχει πολύ περισσότερο από τα συνηθισμένα τρένα αλλά και να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.
Ωστόσο, τα προβλήματα του τρενο-αεροπλάνου είναι ακόμα πολλά και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι οι Ιάπωνες το τελειοποιήσουν.
Το γιαπωνέζικο αυτό δημιούργημα πάντως, μοιάζει παρά πολύ με το όχημα του Luke Skywalker στο Star Wars.


protothema.gr

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Αεροπορική Επίδειξη (Αir Show) στις 04 Ιουνίου 2011

H Egnatia Aviation και η ΑΟPA Ελλάς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατ.Μακεδονίας και Θράκης ,τον Δήμο Καβάλας και το Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνουν αεροπορική επίδειξη στα πλαίσια του δεύτερου Kavala Fly-in 2011 στο λιμάνι της Καβάλας στις 04 Ιουνίου το απογεύμα .H αεροπορική επίδειξη θα παρουσιάσει αεροβατικούς σχηματισμούς ,αερόστατα ,ελικόπτερα και υδροπλάνα.

Εντυπωσιακή θα είναι η επίδειξη του Ιταλικού ακροβατικού σμήνους PIONEER TEAM.

Εξ’ ίσου εντυπωσιακό θα είναι το θέαμα του αερόστατου θερμού αέρος της Ελληνικής εταιρείας Sky Balloon Show.Το γιγάντιο αερόστατο θα απογειωθεί και θα παραμείνει στο λιμάνι, φωτίζοντας μοναδικά την πόλη. Στα πλαίσια της αεροπορικής επίδειξης μοναδική θα είναι η παρουσία ενός ιστορικού διπλάνου τύπου Stearman 1930. Με ξύλινο σκελετό στο φτερό και επικάλυψη από πανί, το ιστορικό αυτό αεροπλάνο ήταν το κύριο εκπαιδευτικό αεροπλάνο του αμερικανικού ναυτικού την δεκαετία του 1930.

Θα είναι ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους πάνω από το αμφιθεατρικό λιμάνι της Καβάλας.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ζεσταίνει τις μηχανές του

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία του ασθενοφόρου αεροπλάνου του Βελεντζείου Ιδρύματος Πάρου.

Μετά την πολύμηνη παραμονή του στο έδαφος και την αναστολή των πτήσεων αεροδιακομιδών, βρισκόμαστε κοντά στην ημέρα που το αεροσκάφος θα ξαναπετάξει για να προσφέρει και πάλι τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο νησί.
Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο της 12/4 κατά την διάρκεια της συζήτησης για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας και γενικότερα του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο νησί μας, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος του Βελεντζείου Ιδρύματος κ. Ευριπίδης Ακάλεστος ενημέρωσε το σώμα για τις εξελίξεις σχετικά με την επαναλειτουργία του αεροσκάφους.
Το αεροπλάνο παρέμεινε στεγασμένο στο επισκευαστικό κέντρο που συντηρείται στην Αθήνα για αρκετούς μήνες σε κατάσταση μακράς αποθήκευσης και σε πρόγραμμα παρακολούθησης διαρκούς αξιοπλοΐας.
Αφού ξεπεράστηκαν τα οικονομικά και διαδικαστικά προβλήματα, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός επαναφοράς του σε επιχειρησιακή ετοιμότητα όπως προβλέπεται από την
ισχύουσα νομοθεσία. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει υποχρεωτικά μία σειρά αυστηρών ελέγχων - επιθεωρήσεων τόσο σε μηχανολογικό όσο και σε γραφειοκρατικό επίπεδο, καθώς και εκτεταμένες συντηρήσεις του αεροσκάφους. Όλες οι παραπάνω εργασίες (που ήταν χρονοβόρες και επίπονες όπως ειπώθηκε), πραγματοποιήθηκαν με την συνδρομή και την εποπτεία των μηχανικών αεροσκαφών της επιτροπής που έχει διοριστεί από το Βελέντζειο Ίδρυμα.
Το αεροσκάφος μετά το Πάσχα θα περάσει τελική επιθεώρηση από το τμήμα αεροναυπηγών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για να ανανεωθεί το πιστοποιητικό πλοϊμότητάς του και μετά από πτήσεις δοκιμών θα ξεκινήσει τις πτήσεις αεροδιακομιδών.
Είναι σαφές πλέον ότι τώρα που υπάρχει έλλειψη γιατρών στο ΚΥ Πάρου, έλλειψη διασωστών του ΕΚΑΒ, έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και έλλειψη βασικών υλικών περίθαλψης, η επαναλειτουργία του ασθενοφόρου αεροπλάνου έρχεται και πάλι να δώσει λύσεις!
Κυρίως με την αντιμετώπιση του προβλήματος της διακομιδής ασθενών από την Πάρο θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Αναδημοσίευση από http://fileleutheros.pblogs.gr/