e-mail:naxosaeroclub@gmail.com τηλέφωνα: 6974394593, 2285029269

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Συνεργασία ΑΛΝ με την Spot Flight Aviation

Μπορεί το καλοκαιράκι να μην έχει τελειώσει καλά-καλά αλλά η αερολέσχη μας όμως ετοιμάζετε για ένα νέο γκρουπ υποψήφιων μαθητών για τα υπερελαφρά και ελαφρά. Σε συνεχείς συνομιλίες βρίσκετε ο πρόεδρος Ν. Κουτελιέρης με την Spot Flight Aviation και τον κ. Παπαδόπουλο για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των μελών μας υπό τους "δικούς μας" όρους διεξαγωγής των μαθημάτων.


Η ΑΛΝ έχει ήδη στείλει σχετικά SMS στα μέλη και φίλους της και καλεί όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν  με τον πρόεδρο για περισσότερες πληροφορίες έως τα τέλη του Αυγούστου.
Ο σκοπός είναι να συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών έτσι ώστε να συμφέρει και την παραπάνω εταιρία να αναλάβει την εκπαίδευση μας αλλά και να διαμορφωθεί όσο γίνετε πιο κάτω το κόστος της εκπαίδευσης ανά μαθητή.

Άλλες δραστηριότητες της Spot Flight Aviation είναι η αεροφωτογράφηση, η αερορυμούλκηση πανό, και οι ρίψεις αλεξιπτωτιστών. Η εταιρία εδρεύει στην Κοπαϊδα.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των μαθητών είναι ικανοποιητικός και όλα δείχνουν πως θα μας "πάρουν τα αυτιά" με τις πτήσεις τους στους επόμενους μήνες!  

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του Κρατικού Αερολιμένα Μήλου.


Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του Υπ. Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και του Υπ. Υποδομών και Δικτύων, έγινε η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) για τη λειτουργία και υλοποίηση έργων βελτίωσης του Κρατικού Αερολιμένα Μήλου.

Με την εξέλιξη αυτή δίνεται τέλος στην πολύχρονη και πολύπαθη υπόθεση του αεροδρομίου Μήλου και ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού των αερολιμενικών υποδομών του νησιού μας, καθώς κανείς πλέον δεν μπορεί να προσβάλει την εύρυθμη λειτουργία του.
Ο Δήμαρχος Μήλου, κος Δαμουλάκης Γεράσιμος ευχαριστεί θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έγιναν κοινωνοί στην αναγκαιότητα υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού για το νησί μας έργου και είναι αρωγοί στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση του.


ΜΕ ΤΗ ΝΑΞΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?

Ενημερωτική συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους της – F.A.S. Rhodos Air.


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Ρόδο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της αεροπορικής εταιρείας F.A.S. Rhodos Air Στυλιανό Φανουράκη και τον υπεύθυνο αεροδιακομιδών της εταιρείας Σωτήρη Τσαούση, με σκοπό να τον ενημερώσουν για τις δυνατότητες πιθανής συνεργασίας με την Περιφέρεια.

Κατά τη συνάντηση έγινε μια πρώτη διερευνητική συζήτηση για το ενδεχόμενο αξιοποίησης της Rhodos Air στη μετακίνηση των στελεχών της περιφερειακής αρχής και των περιφερειακών συμβούλων στα μικρά νησιά για την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως επίσης και στον αεροδιακομιδών ασθενών, τομέα για τον οποίο ενδιαφέρθηκε περισσότερο ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες, κατ’ αρχήν, τις προτάσεις των στελεχών του Ροδίτικου αερομεταφορέα, ζήτησε όμως να του παραδώσουν αναλυτική και τεκμηριωμένη συνολική πρόταση, σε σχέση με το κόστος μιας τέτοιας συνεργασίας, ώστε να αξιολογηθεί αν πρόκειται για συμφέρουσα οικονομικά εναλλακτική επιλογή, αλλά και κατά πόσον υπάρχουν τα νομικά περιθώρια για υλοποίηση μιας τέτοιας συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Στυλιανός Φανουράκης δεσμεύτηκε να παραδώσει άμεσα στον Περιφερειάρχη την πρόταση της εταιρείας.


Η αερολέσχη Νάξου είχε έρθει στο παρελθόν σε επαφή με την FAS και είχαμε συζητήσει το θέμα της σύνδεσης Νάξου με Μύκονο και Σαντορίνη καθώς και το θέμα των διακομιδών. Δυστυχώς όμως το κόστος και στις δύο περιπτώσεις ήταν μεγάλο και ασύμφορο. 
Επίσης, από την μια οι κ. Πολύζος και Πουσαίος στο τελευταίο Π.Σ. μας υπόσχονται σταθμό ελικοπτέρου στη Μύκονο και από την άλλη η Π.Α. δια στόματος του κ. Μπεγλίτη   μας λέει ότι το ΕΚΑΒ τους έχει "φεσώσει" 65 εκ. ευρώ.
Μάλλον οι κύριοι της περιφέρειας θα έπρεπε να ρίξουν μια ματιά στα αεροσκάφη-ασθενοφόρα της Σαντορίνης και της Πάρου που είναι ήδη έτοιμα...


Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Πετάξαμε με το Vimana!


Μεγάλη ευκαιρία για την αερολέσχη μας ήταν η επίσκεψη του Vimana  και του Γιώτη Κιουρτζόγλου με την παρέα του στη Νάξο για επαγγελματικούς λόγους.
Βλέπετε.. ο Διονύσης και ο Ορφέας συνοδεύονται μόνο από το καλύτερο "μπάσο" της Ελλάδας!!
Αυτή την ευκαιρία λοιπόν δεν τη χάσαμε!
Το Vimana είναι ένα από τα αεροπλάνα που η αερολέσχη μας έχει στις 3 πρώτες επιλογές για αγορά.
Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 3 και τα αντιπροσωπεύει και αυτά η εταιρία Matkaris Aerosports.
Το συγκεκριμένο είναι μέρος του στόλου της εταιρίας Spot Flight Aviation.
Η Spot Flight ιδρύθηκε το 2006, με έδρα το αεροδρόμιο Κωπαΐδας και δραστηριοποιήθηκε άμεσα στους τομείς της αεροδιαφήμισης, αερορυμούλκυσης ανεμοπτέρων και αεροφωτογράφισης. Από το 2007 και, μέσα στα πλαίσια, της αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας, στις δράσεις της προστέθηκε και η Σχολή SPOT FLIGHT ACADEMY που παρέχει στους λάτρεις των αιθέρων τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίου πιλότου υπερελαφρού αεροσκάφους τριών αξόνων.

Ευχαριστούμε πολύ το Γιώτη και την Spot Flight για την γνωριμία με το αεροπλάνο.
Κουτελιέρης Νίκος
Πρόεδρος Α.Λ.Ν.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Πετώντας με το SeaMax

Περνώντας μια μέρα τυχαία από το αεροδρόμιο δεν πίστευα στα μάτια μου!
Ένα αμφίβιο υπερελαφρό αεροσκάφος παρκαρισμένο στο βόριο τμήμα της πίστας!
Αμέσως μπήκα στη διαδικασία να βρω τον ιδιοκτήτη ψάχνοντας μέχρι και στην εταιρία που τα αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα.
Ο Στέφανος και ο Γιάννης μας ήρθαν παρακαλώ direct από το Παλύκαστρο Κιλκίς και το ταξίδι τους κράτησε 3 ώρες.
Τελικά μπήκα στο πειρασμό για μια πτήσουλα και το ραντεβού μας κλείστηκε μετά από δυο ωρίτσες.


Χαρακτηριστηκά αεροσκάφους:
Μήκος πτέρυγας 8,75 m

Μήκος 5,68 m
Πλάτος καμπίνας 1,20 m
Βάρος 290 kg
Μέγιστο βάρος απογείωσης 450 kg
Φορτίο +5/-3 g
Λειτουργία Flaps Ηλεκτρικά
Βάρος αποσκευών 20 kg
Δοχεία καυσίμου 98L
Μέγιστη ταχύτητα 210 km/h
Ταχύτητα ταξιδιού 185 km/h
VNE 240 km/h
Ταχύτητα Stall (με flaps) 58 km/h
Ρυθμός ανόδου 1000 ft/m
Διάδρομος απογείωσης στην ξηρά 85 m
Διάδρομος προσγείωσης στην ξηρά 80 m
Διάδρομος απογείωσης στο νερό 100 m
Διάδρομος προσγείωσης στο νερό 100 m
Κατανάλωση με 75% της ισχύς 18,5 lt/h
Βελινεκές 4,5 h


Περισσότερα στο Matkaris Aerosports
Ευχαριστούμε πολύ το Στέφανο και το Γιάννη για την γνωριμία με το αεροπλάνο.
Κουτελιέρης Νίκος
Πρόεδρος Α.Λ.Ν.